Lucrarea este structurată pe capitole, urmărind, desigur, succesiunea anotimpurilor. Cartea se deschide cu poezia care este liantul construcţiei poetice, prin ideea că ninsoarea o găsim în orice perioadă a anului, cum suntem asiguraţi de versurile sensibile şi lămuritoare: natura ninge cu flori de măr, cu fluturi, cu frunze ruginii şi fulgi de nea.
Iar din acest moment vom fi părtaşi cu poeta la o adevărată explozie de versuri sprinţare, cu epitete şi metafore surprinzătoare, bucurându-ne de apariţia primului ghiocel, de trezirea la viaţă a celorlalte flori care vor chema albinele, fluturii, furnicile şi alte vieţuitoare menite a avea şi rol educativ prin sublinierea hărniciei lor.
Lirismul autoarei, fermecător în pasteluri ce amintesc de „bardul de la Mirceşti”, este completat de umorul pe care i-l cunoaştem – Vali Slavu având numeroase premii la festivalurile de umor din ţară, unde a impresionat juriile cu epigrame, poezii umoristice şi fabule.
Totul este bucurie şi frumuseţe în această cărticică prin care Vali Slavu confirmă, încă o dată, dacă mai era nevoie, că este o voce distinctă în peisajul literaturii pentru copii. Ea reuşeşte pe deplin să evite eroarea pe care o fac diletanţii în domeniu, de a-i considera pe micii cititori nişte neştiutori într-ale figurilor de stil şi se ridică la nivelul adevăratei poezii, zburând cu Pegasul spre cerul literelor, împreună cu îngeraşii cărora le dezvăluie dragostea dumnezeiască din lumina celor patru anotimpuri.
Nu există încă recenzii.